mmmmm <3

Koser meg med nybakte cupcakes og rosafilm på FEM. Akkurat sånn en søndagskveld skal være!

På grunn av manglende hukommelse når vi handlet i går så ble det ikke uglecupcakes som jeg hadde tenkt å prøve ut
-det ble rett og slett helt enkle uten mye "stæsj", noe som ikke er helt min stil....

men de smakte himmelsk!! Det synes både jeg og lille snuppa i magen <3

 

Oppskriften

 • 300g sukker
 • 3egg
 • 150g smeltet smør
 • 1,5dl melk
 • 4,5dl hvetemel
 • 3ts bakepulver
 • 3ts vaniljesukker

Romtemperer alle ingredienser ;)
Pisk egg og sukker til eggedosis.
Tilsett smeltet smør og melk.
Ha i det tørre og fordel røra i muffinsformer (anbefaler stekebrett).
Jeg bruker en isskje for å få de med jevn størrelse :)
Stekes på 200grader i ca 10 minutter....

 • 100g smør
 • 300g melis
 • 1,5ts vaniljesukker
 • 2ss melk

Bruk mikser og blandes til en luftig krem!
I morgen skal vi ha mini-julaften med svigerfamilien siden ungene skal til pappaen i år. Så nå er jeg igang med å lage til...

Dette skal bli til desserten, marengs nisseluer servert med krem med appelsinbiter :) bestemor pleier å lage marengs ring med krem og appelsin, så det er en utgave av dette. Håper det faller i smak :)

Senere i kveld skal jeg pynte ferdig her oppe og ta frem juletreet. Så alt skal ligge til rette, så får jeg ha fokus på jordmortime og kalkunen i morgen :D
I dag skulle min lille hjerteknuser operere inn dren i ørene. Spennende for en liten gutt på 5år, kjempeskummelt for mammaen :(

Sitter å spiller UNO mens vi venter på hørselstest i sag tidlig.

Hørselstesten gikk fint, gjort det noen ganger nå - så begynner å bli dreven ;)

Kjekkasen fått på seg sykehusskjorta og er klar for å få lagt inn veneflon. Tøffere enn mora som holdt på å gå i bakken etterpå og gikk glipp av å følge gullet inn på operasjonssalen, ble plassert i en stol med bena høyt og klut på panna. Men Tony klarte seg utmerket, smilte og gjorde alt de sa - helten min <3

Fikk komme inn på oppvåkninga etter knappe 20 min, formen min var bedre og kunne sette meg å se på denne nydelige som lå å sov ut narkosen mens jeg leste litt.

Etter en time våkner en litt groggy gutt - men kvikner fort til :) varmer ett mammahjerte å høre han med begeistring i stemmen forteller hvordan det var på operasjonsstua og alt han gjorde :)

Helter duger ikke uten påfyll av mat og drikke - den obligatoriske isen på oppvåkninga ble supplert med en brødskive. Og vips så var Tony tilbake i sitt vante, full av futt og klar for lekebutikken og premieshopping :D

Såååå utrolig stolt av gogutten min i dag, han var bare helt fantastisk! Dagen gikk som en drøm og nå er jeg klar for å finne senga før det blir en kosedag med begge barna hjemme i morgen :)
Søteste prinsesse Elvira hadde bursdag i dag, og da måtte jo selvsagt tante bake kake - "jooooooooosa" som den skulle være :) Her kommer ett knippe bilder av kaka som smakte helt fortryllende om jeg skal si det selv ;)Starta hele prosjektet med å lage en prinsessekrone i Royal Icing til pynt.. Mal på bakepapir og bare å tegne opp :)Close up av ferdig opptegnet krone pyntet med sukkerkulerLigger til tørk over en rund boks for å få rett fassong

Bakte en "Annas favoritt sjokoaldekake" etter DENNE oppskriften - gikk ned en str på rund form og fikk en kake som gikk kant i kant med formen. Stekte den uten håndkletipset og kaka ble gjevn og fin :)

 

Kaken ferdig fyllt og gjevnet med Lys,luftig sjokoladekrem 3 lags ble 9cm høy. Lagde dobbel posjon krem til fyll inni og utenpå kaka, ble en del til overs så hadde kanskje holdt med 1,5 posjon - Oppskrift HER!

 

Det ferdige resultatet <3
Deilig og saftig sjokoladekake fyllt med sjokoladekrem, trekkt med rosa marsmellowfondant og pyntet med sommerfuggler i sukkerpasta, glittergel fra Wilton og prinsessekrone i Royal Icing :)

 

Ovenfra :)

 

Sommerfuggel laget i sukkerpasta og tørket..

 

Den ferdige prinsessekronen som ble stor suksess for 4åringen - første som ble spist av kaken :P
Sukkerbrød fyllt med jordbærmousse, trekkt og pyntet med marsmellowfondant

Mine første roser :)Sommerfuggler av sukkerfondant"sommerfuggler i vinterland"Cupkakes med rosa smørkrem, hvite blomster og sommerfuggler  av sukkerfondant :)Ostekake pyntet med sommerfuggler og blomster i sukkerfondant
Ja, nå er dagen snart over - og ettersom den ikke gikk heeeelt som planlagt, så fikk jeg ikke gjort ALT jeg skulle. Men er ferdig med det viktigste, og det var å fylle bursdagskaka mi


Turen til Stryn tok litt lengre tid enn planlagt og kakebakinga ble noen timer senere enn hva jeg først hadde sett for meg. Men turen var abslutt verd det, for fikk mange timer med Kathrine og lille nydelige Kristoffer :) Alltid kos å tilbringe dagen med de! Så valgte det glatt over leking med fondant og marsipan akkurat i dag. Får gjøre det i morgen når ungene er i barnehagen.
Fikk henta hjem småtrolla og laget en ny runde med fondant så den er klar for å jobbes med i morgen - GLEDE!
Prøvde meg også på en kakebunn med to små løpende rundt, men det endte i total fiasko.. så kakebaking og slikt måtte vike for middag, dusjing og legging av småtroll..


Nå kommer MANGE bilder - litt steg for steg - så skal lage ordentlige innlegg med HVA jeg har gjort og oppskrifter de kommende dagene!

En kakebunn blir til...

Klar for steking :)


mmmmmFerdig! Synes den ble perfekt :DLager jordbærsirup til moussen..

Ganske herlig farge - her er det gele'en som røres innEn god dose pisket krem skal blandes med jordbærblandingaFerdig hjemmelaget jordbærmousse :)

Kakebunnen delt i 3 - og smørkremen ligger klar....

 

Første bunnen med diker, klar for mousseSer bare nammis ut!Ferdig fyllt kake - ikke ille resultat til å være første gang :D Er meget fornøyd med denne!


 

I morgen følger innlegg med pynting av denne kaka og sikkert baking av en kake til...kanskje får jeg tid til å lage noe annet snadder også?!? ♥ Ha en fin kveld alle sammen!
Som jeg har gleda meg til de kom, hadde ett håp om at de skulle komme før bursdagen min som er på tirsdag
- og jammen kom de ikke i dag!Første pakken - ikke så stor....og den inneholder.....

 

en Fondant Rolling Pin fra Wilton - kjøpt på EbayNeste pakke er LITT større og den inneholder......Fullpakket av GODSAKER!!!!Ustikkere og diverse verktøy til kakepynting
Alt dette kommer fra Ebay det også, til den nette sum av 450,- inkl porto!Gleeeeder meg til MASSE kakepynting fremover, første prosjekt er min egen
bursdagskake som jeg skal begynne med på mandag!
Mmmmm god og mett på fantastiske boller med syltetøy og krem :D

I dag har jeg og ungene vært alene hjemme mens gubben måtte en tur til otta å hente konteinere. En kosedag rett og slett :) fikk rydda i boksen med tegnesaker, kasta alle tusjene som ikke virka og kvessa alt av blyanter. Greit å få gjort det også!

Satte en pizzadeig og lagde hjemmelaget pizza som Lasse og ungene bestilte til middag, og alle koste seg :) bolledeigen ble satt og vi gledet oss til barnetv og fastelavensboller. Knallgode ble de og nå ligger jeg utslått på sofaen med oppblåst mage :P
ja, starte jo med denne tidligere i dag - og når jeg tok den frem igjen nå så kom jeg frem til at jeg ikke har knadd inn nok melis :) Meeeeen jeg får lære på det til neste gang!

Litt for smidig å jobbe med, men fikk laget noen søte blomster etter å ha knadd inn mer melis :) Ikke så ille til å være første gangen jeg prøver meg på noe slikt.

 Skal teste ut mere jobbing med fondanten i morgen når jeg skal starte på pynten til niesa mi sin bursdag :)
Cupcakesene jeg bakte i kveld var en annen oppskrift, men liker faktisk min gamle bedre.
Så derfor velger jeg å dele denne en gang til :) Om noen av dere absolutt vil ha den jeg brukte i kveld så skal dere få det og altså ;)


Cupcakes (Cacas sin oppskrift)

3 egg
3 dl. sukker
-eggedosis

2 dl. melk
225 gr. smeltet smør
-has i eggedosisen

5 dl. hvetemel
3 ts. bakepulver
3 ts. vaniljesukker
-has i tilslutt

Fyll muffinsformene i underkant av halvfulle
Stekes på stekebrett, eller helst muffinsbrett i 200 grader i ca. 10 minutter
Glasur i smørkrem, melisglasur, flytende fondant, ostekrem eller marsipan. Pynt etter ønske.

 
Smørkrem (også fra Cacas)

100 gram smør
300 gram melis
1 ts. vaniljesukker/ vaniljeessens
3 ss. melk/ annen væske

Pisk romtemperert smør og melis til det er jevnt blandet. Tilsett vaniljesukker/essens
og væsken litt etter litt. Piskes til kremen er lett, luftig og god å jobbe med :)

 
 

hits