Jula er plutselig gått forbi oss og vi er inne i 2013... Dagene flyr fra meg, med ungene og mannen tilbake på skole/barnehage og jobb så har jeg litt alenetid om dagen igjen. Så håper å få bloggelysten tilbake for fullt... Skjønner ikke hvorfor den er vekke - har jo såååå mye jeg absolutt skulle delt med hele verden når det kommer til svangerskapet og slikt. Men jeg føler jeg på en måte har blitt så reservert mot å dele, ikke kommer det noe på facebook heller.....

 

Men uansett om jeg ikke har delt så mye - så er jeg i uke 20 nå. Halvveis i svangerskapet og det har så utrolig fort.
En del utstyr og klær til prinsessa vår er kommet i hus og håper vogna vår  kommer denne uka!
Godt å se at huset fyller seg opp å gjør seg klar til babyen kommer. Har fortsatt en liste lengre enn ett vondt år som skal handles inn.. men ikke så mye av de store tingene da :) Så får ta dette litt etter litt utover.

 

Navnedebatten er i full gang her hjemme og.... starta med ei liste på 29 navn, denne ble raskt halvert før noen ble lagt til igjen.... Nå har vi strøket navn for navn, kom frem til 2 alternativ - meeeen så doppa vi det ene og erstatta det med ett annet. Så her er vi ikke klare for å ta noe endelig valg enda nei :P Godt vi har lang ting til mai enda!
I dag gikk turen til Nordfjordeid for å gjøre ett kupp til babyen vår :)

 

Kjøpte Emmaljunga City Cross vogn i fargen dark grey med stelleveske, parasoll og fottrekkBestillte også bag til vogna, denne ble i lys grå siden det er sommer når litja kommer

 

Siden vi handla vogn i dag så hadde BareBarn tilbud så vi fikk med bilstol med base - Gikk for en Maxi Cosi i svart, helt enkel bilstol! Sparte over 2500,- på å handle i dag!! Godt det, for babyutstyr koster skjorta og litt til!
 

Etter en tur på ultralyd i Førde i dag kan vi dele hemmeligheten vår - vi venter en liten prinsesse i mai 2013.
Storesøster og Storebror gleder seg like mye som mamma og pappa <3
Nedtelling for fullt her i huset - det er snart tirsdag og da skal jeg fortelle dere hemmeligheten min!

Gleder meg til å dele med den med dere nå altså. Som jeg har sagt tidligere vil det bli litt mer blogging og kanskje en annen vri på hva det blogges om også, hvertfall en del av det vil snu :) Liker igrunnen ikke å ha hemmeligheter, men satt meg en dato som jeg skal klare å holde. Så tirsdag dere - DA skal det komme :)

 

Noen som vil tippe hva det er??
Jippi, endelig er vi godt i gang med julekosen!

I går starta vi dagen med å bytte til julegardiner og få frem adventsstaker og stjerner. Så bakte vi en dobbel posjon med nyyyyydelig kakemenn <3
- og nå er det vel 10 kakemenn igjen, trooooor familien liker kakemenn!

Resten av dagen ble med kos for store og små, vi så Polarekspressen på Netflix og koste oss bare. En herlig lørdag ble avsluttet med Batman filmen for oss store, 1,2kg smågodt og en stor pose chips. Heldigvis ble ikke alle skålene tomme.

 

I dag har vi vært hjemme og fått unna litt klesvask før vi kledde godt på oss og gikk bort til gården til foreldrene til sambo hvor sambo hold på å bytte bremser på bilen vår. Serverte han kakao og kakemenn - viktig å sette pris på han siden han er så flink å få ferdig bilen selv om det er hele 10 kuldegrader ute...
Etter på ble det en snartur inne for å få varmen i kroppen igjen før vi skulle på julegrantenning nedi bygda. På med klær og votter - vi ville ikke fryse! Med korpsmusikk, gåing rundt juletreet og fine julesanger kom julestemninga litt inn i kroppen. Ungene var så heldige at nissen kom og, med godteposer fulle av både snop og klemmentiner.

 

Nå er sofaen inntatt sammen med store og små, vi sløver og vi voksne venter på the julekalender og de små er vel på vei til å legge seg. Resten av kvelden skal vi også tilbringe her - med farmen og sikkert en film. Godt til oss det!

 

Håper dere alle har en like kos søndag som vi har :)
Fy som tiden flyr i grunnen, men igjen så går hver dag så utrolig sakte. Dagene går med til å sove, slappe av og prøve å samle energi til ettermiddagene. Fått en dose med sosialisering sammen med Kathrine og skjønne Kristoffer :) Deilig selv om det var hjem og sove 1 time før jeg henta mine småtroll og 2 tantetroll... Middag til 7 sto på planen, og taco ble servert - gikk ned på høykant til både store og små. Godt å se :)

 

Enn at det snart er desember og snart jul da dere - GLEDER meg!!
På lørdag skal gardiner byttes ut og vi skal bake første runde med kakemenn (etter mannens ønske)... Håper det kan komme litt snø og egentlig, blir så mye mer kos da! Får vel snart begynne å pakke inn julegavene som er kommet i hus og, er litt av en jobb skal jeg si deg! Ikke mange som gjennstår, men de får komme i hus 11.desember når vi skal til Førde.

 

Men nå skal jeg se resten av semifinalen på 71 grader nord sammen med mannebeinet!
Usj altså - liker ikke å være hjemmeværende, hvertfall ikke når dagene er fyllt med smerter :( I dag har jeg ikke fått gjort mer enn jeg absolutt måtte. Eller, ingen som tvang meg, men jeg klarte ikke la dagen gå uten at jeg fikk tømt bilen for det lasset med ting vi hadde med oss hjem fra mamma. Var jo der og fyllte opp bilen med rester fra flyttelasset mitt som jeg ikke tok med når vi flytta til Stryn. Ettersom vi nå bor i ett hus med mye større plass så har vi nå oppbevaringsplass til de tingene, så da slipper mamma og irritere seg over de lengre :)

 

Helgen var kjempefin, dro til Oppdal på fredag når eldstesnuppa var ferdig i bursdag og mannen var ferdig på jobb. Bilturen gikk fint, tok litt lengre tid enn hva planen var på grunn av mye trafikk og køkjøring over fjellet. Ble møtt av god kveldsmat og ungene fikk Oldemor og Oldefar kos <3 Lørdagmorgen er vi alle oppe i rett tid, godt å få litt ut av dagen. Frokost med min onkel, tante og søskenbarn som vi ikke har sett på lenge - kjempe fint å få mulighet til å møte de og! Ungene lekte fint med søskenbarnet mitt som er like gammel som minstemann her - herja både ute, inne og i badekaret iløpet av de timene de var sammen.

 

Utpå formiddagen dro vi inn til Klæbu for å sette igjen mann og barn hjemme hos mamma, de ville kose seg der hjemme sammen med lillesøsteren min og stefar mens jeg og mamma dro på Ikea-shopping og middagshandling. Akkurat hva jeg liker på lørdager :) Fikk en god handlevogn på Ikea og jammen hadde de ikke alt jeg skulle ha.... :D Vel hjemme i kveldingen ble det så mamma brillierte på kjøkkenet etter mitt ønske - skjemmer meg bort når vi er hjemme. På menyen sto yttrefilet, gratinerte poteter, asparges, stekt garnityr (champinjong, mais og paprika) med herlig saus til. Gikk ned på høykant hos store og små!

 

Søndag og farsdag skulle bli en travel dag. Først god og lang frokost med mamma, stefar, lillesøster, mann og barn. Så skulle vi ut på vår runde, første stopp var pappaen til ungene. De hadde jo laget kort og pakke i barnehagen og på skolen som vi måtte overrekke. Dit kom også mamman hans og ville hilse på barnebarna når de først var i byen. Besøket ble ikke veldig lenge siden vi måtte videre på vår runde, men det er ikke så ille lenge til de skal oppover dit og være en uke i jula. Kjørte opp til pappaen min for å hilse på de også, lenge siden vi har sett de og nå. Fikk god servering og det var fint å ta turen oppom på farsdagen. Stas for ungen og herje med onkel og tante der og. Middagen hjemme hos mamma igjen før vi pakka bilen full og satte kursen sørover igjen. Alle med innstrykk av at helgen har vært fin.....

 

Nå i kveld har jeg fortsatt ikke kommet meg så veldig mye lengre enn til sofaen. Fikk laget middag til ungene og mannen før storesnuppa skulle på BARK (Barnas RødeKors). Fikk meg en god dupp på sofaen mens den fantastiske mannen min rydda vekk og shina kjøkkenet etter mitt middagsrot :P  Har fått rydda unna litt av dagens rot etter unger og slikt, så nå er jeg tilbake i sofaen med smerter og null energi :( Vet hva jeg ønsker meg til jul hvertfall!!!
Etter lenge å ha vært inaktiv på bloggen skal jeg nå prøve å finne igjen bloggelysten og har snart en hemmelighet å dele med dere og.....En hemmelighet som kan føre til nye temaer og masse bloggelyst fremover - Håper jeg iallefall! Men den skal jeg komme tilbake til om en stund, kan ikke buse ut med ALT på en gang vet dere ;)

 

 
Her i huset har det skjedd mye i det siste. Eldstejenta her starta på skolen i høst og stortrives der, leser og regner som bare det!

Lillebror er på sitt siste år i barnehagen og jeg merker han begynner å bli stor han også, 5år og veldig guttegutt <3

Den siste måneden nå har vært travel - vi har nemmelig FLYTTA! - Så tror jammen bloggen må få seg nytt navn ettersom vi ikke lengre bor i Sjøatunet. Nå har vi flytta 1 mil opp mot Oldedalen og har mange mange kvadratmeter og hele 5 soverom å boltre oss på. Utrolig deilig å ha plassen, selv om det flyter av pappesker og søppelsekker i alle kriker og kroker enda.
Men det blir bra - Det er jeg sikker på!

Skal ta en runde og presentere huset for dere om ikke lenge, men vil få pakket ut og fått ting på plass først. Den uka vi har bodd i huset nå har tiden min gått med til jobb og utvask i leiligheta, men nå som den er klar så skal jeg få ting på plass. Men må skryte av gubben som har vært GULL, han har kjørt flyttelass, bært alle ting hit og dit, skiftet dekk på bilene i tilegg til at han har hatt ungene hjemme. Han er bare den beste!! Gleder meg til å ha tid til å sette pris på han fremover og nå - det fortjener han så absolutt <3

 

I morgen er det den minste herremannen i huset som skal i fokus, han skal nemmelig til Førde og sette inn dren i begge ørene. Tror jeg som mamma gruer meg mest - kjenner klumpen i halsen allerede! Håper det går kjempefint og tøffingen min skal få velge seg noe fint på lekebutikken etterpå om formen er såpass. Hvis ikke får vi ta turen til tante Veronica på Notabene en annen dag for å finne premie :)

Noen av dere som har erfaringer med småbarn som skal i narkose og sette inn dren i ørene?
Legen vi var hos sa han mest trolig var i topp form etterpå, kunne kanskje bli litt kvalm av narkosen eneste...Da var jammen meg flybillettene til Antalya bestillt - 1 uke i Alanya i september i år som i fjor <3

Blir deilig med sol og sommer en uke til etter at den egentlig er over her hjemme! Og ekstra godt blir det med kjæreste tid, bare jeg og gogutten min. Gleder meg som en liten unge :)

Men enda er det lenge til, så først skal vi se frem imot 2 uker på feire rundt omkring i sørnorge.
Sabeltann og Kristiansand dyrepark er høydepunktet, med stopp for å hilse på familien som er på ferie i Risør.Skal bli deilig og sitte på verandaen til leiligheten i Oba igjen, godt å komme tilbake til der vi har vært og vet litt mer hva vi skal prioritere først og sist :)
Kjempefint strøk rett utenfor Alanya, akkurat passe stille, men har også barer, restauranter og uteplasser - og ikke minst kort vei til stranden og muligheter til å få brukt kroppen ved å gå hit og dit!

DA er jammen meg alt klart til i morgen - 3 bunadsskjorter og skjorta til mannen, flagg og 17.mai sløyfer er strøket og henger klare :)
Ettersom jeg skal på jobb om 1 time så er det godt å være klar til den store dagen i morgen.

 

Blir en spesiell dag for min del, første gang jeg ikke er i trøndelag på 17.mai - kjenner jeg er litt spennt på om dagen blir like fin her som den bruker å være hjemme. Dessverre får jeg ikke med meg hele dagen sammen med småtrolla mine, men tror de blir passet godt på av Lasse og resten av familien <3 Så skal jeg kose meg bak disken på Narvesen og selge unna med pølser og is til store og små :D

 

Noen som har tips til HVA jeg og kjæresten skal finne på i helga? Har så utrolig lyst til å vise gutten min at jeg setter så utrolig stor pris på han om dagen. Føler jeg er så mye vekke hjemmefra og ser han nesten ikke :( Men i helgen har vi barnefri og jeg har fri - så vil finne på noe ordentlig kos og ikke bare sitte hjemme med hver vår pc...

 

Men nå skal jeg rydde og prøve å gjøre unna litt husarbeid som ikke ble tidligere i dag grunnet koselig besøk - så får vi håpe kjæresten blir litt gla i meg når han kommer hjem til litt rydda hus ;)

hits