Give away inne hos Anette hvor du kan være så heldig å stikke av med fine hengelykter fra Perfect Home :)
 
ja, her i huset pakkes det nå - jeg og mine 2 herlige småtroll, Veronica og tantegulla mine skal reise til trondheim på tur i morgen. Gleder oss og har hatt nedtelling i 5 uker nå :)

Helgens planer er mange, Ikea, Leos lekeland, Pirbadet, shopping og middag på Egon Tyholttårnet, også skal jo jeg og Veronica ut en tur på lørdag da :) Gleder meg til å vise frem trondheim by og ikke minst shoppe litt til hennes nye leilighet som hun overtar på søndag!

Så i kveld skal jeg pakke pakke og pakke - for i morgen venter nok en dag på jobb på skolen og har stengevakt på SFO så måååå bli klar til avgang i kveld :) Så no skal jeg bare se litt tv og kose meg mellom slagene først... :)
Dagen i går var ganske travel. Først opp i rett tid for å få småtroll i barnehage og meg selv på jobb til halv 9, måtte og gjøre klart for Førde-tur på meg og minsten. Hadde endelig fått time til sjekk av ørene til Tony etter 3 dårlige hørselsprøver hos helsesøster i høst.

Det hele med hørselen startet i mai 2011 da han hadde en ørebetennelse som resulterte i sprukket trommehinne og arrdannelser på trommehinna etterpå. Han hørte da dårlig og vi kunne prate til han når han sto med ryggen til uten at han reagerte. Heldigvis var dette forbigående, men ble tatt opp på 4års kontroll i høst. Som sagt så fikk ikke helesesøter bra hørselsprøver og vi ble sendt videre til fastlege for skylling av ører og en sjekk der.... så videre til Øre, nese, hals i Førde. Legen mente det kunne være noe ørevoks som satt igjen inni øret etter skyllingen, men ville ikke inn å få dette ut selv... Så til Førde dro vi....

 

Tony var kjempeflink, kom noen modige tårer når legen drev å fiska ut voks med en tynn tynn pinsett. Var "kjempe vondt" som guttungen sa etterpå. Kan igrunnen tenke meg det - en plastingdins trykka inn i øret for at legen skal kunne se, og en pinsett inn for å dra ut guffen. Litt spennende var det for meg da, nymotens teknologi på sykehuset gjorde at jeg fikk se inn i øret på minsten via kameraet på denne "kikkerten" til legen - spennende og veldig betryggende følte jeg! Ble også tatt en ordentlig hørselsprøve av en audiograf, og guttungen hører bra - bare væske i mellomøret som ikke er kritisk, så tilbake på kontroll om 6 mnd for å evt ta stilling til dren.

 

 

En stolt gutt kom ut fra sykehuset med 2 tattoveringer og ett stoooort smil. Nå skulle vi tussle litt rundt i Førde og tok middagene på en kinesisk restaurant hvor Tony fikk sitte å se på fiskene mens vi spiste.. Ble ikke mye titting i butikker som jeg håpte - har fått en ordentlig guttegutt som går inn i en butikk, rett i enden og bråsnur, FERDIG! roper han og skal ut igjen :P Så ble heller å teste ut ballbinge og alt av lekeaparater rundt om på senteret. Helt fin dag for oss 2, godt med litt alenetid med gogutten og :)

 
Søteste prinsesse Elvira hadde bursdag i dag, og da måtte jo selvsagt tante bake kake - "jooooooooosa" som den skulle være :) Her kommer ett knippe bilder av kaka som smakte helt fortryllende om jeg skal si det selv ;)Starta hele prosjektet med å lage en prinsessekrone i Royal Icing til pynt.. Mal på bakepapir og bare å tegne opp :)Close up av ferdig opptegnet krone pyntet med sukkerkulerLigger til tørk over en rund boks for å få rett fassong

Bakte en "Annas favoritt sjokoaldekake" etter DENNE oppskriften - gikk ned en str på rund form og fikk en kake som gikk kant i kant med formen. Stekte den uten håndkletipset og kaka ble gjevn og fin :)

 

Kaken ferdig fyllt og gjevnet med Lys,luftig sjokoladekrem 3 lags ble 9cm høy. Lagde dobbel posjon krem til fyll inni og utenpå kaka, ble en del til overs så hadde kanskje holdt med 1,5 posjon - Oppskrift HER!

 

Det ferdige resultatet <3
Deilig og saftig sjokoladekake fyllt med sjokoladekrem, trekkt med rosa marsmellowfondant og pyntet med sommerfuggler i sukkerpasta, glittergel fra Wilton og prinsessekrone i Royal Icing :)

 

Ovenfra :)

 

Sommerfuggel laget i sukkerpasta og tørket..

 

Den ferdige prinsessekronen som ble stor suksess for 4åringen - første som ble spist av kaken :P
Da har gubben bestemt seg for å bytte ut Subaruen vår - litt trist å selge en bil jeg er såååå fornøyd med!
Elsker den rett og slett <3
Men nå er ting slik at vi skal bytte bil og da må vi finne ny eier til "rotta".

 

Bilen er bare super, nettopp runda 30 000 km og fått seg en liten service i januar. Super god å kjøre på langtur med både for store fremme og barna i baksetet. Liten bil med mye plass, pakker fint til 1 uke på ferie for oss 4 i denne. Har ikke noe å utsette på Gullet, kommer til å savne den utrolig!

 

Ta en bedre titt på bilen HER eller klikk på bildet under for flere bilder og annonsen på Finn.no :)

 Dagen i dag hadde tett tidsskjema... Men endringer skulle komme!

Skulle opp når Lasse skulle dra på kurs i dag så jeg hadde greit med tid til å fylle og pynte sjokoladekaka jeg ble ferdig med så ALT for sent i går kveld! Jeg må ABSOLUTT bli flinkere til å teste ut nye oppskrifter når jeg har god tid og ikke samme kveld som de skal bakes og fylles! Endte med at forsøk nr2 ble perfekt og kom ut av ovnen kl 00.25 i natt.
Så i dag var jeg litt vel trøtt, men klar for å kose meg med fylling av kake (som etter planen min i går skulle ha blitt gjort etter kakeforsøk nr1 var klart). Men når jeg fikk kommet meg opp fra senga og gubben kom inn igjen og fortalte at Toyotaen var batteritom ble jeg veldig stressa - å kjøre han ville resultere i at jeg ble 1 time forsinka med pyntingen av kaka som skulle leveres kl 12.  MEN så tok jeg en titt på telefonen min - melding fra Veronica om at prinsesse Elvira var blitt syk og bursdagen ble avlyst. Nesten stygt å si det, men ble nesten letta av å slippe å pynte kaka i dag tidlig når morgenen ble som den ble...Så skal heller kose meg i kveld med å pynte prinsessekaka og ta den med på familiefeiringa oppi Sunde i morgen :)

Resten av dagen har gått slag i slag. Har hatt 4 små her hjemme fra kl 9.30, vi har vært ute å sykkla og spist vaffler til lunsj. Veronica og Elvira som var i bedre form kom også :) Klokken 14 nå kjørte jeg Tony i bursdagsselskap til ei jente i barnehagen før jeg hasta hjem til Sara og Emma som var ute her og lekte. Nå er det litt over 1 time til vi skal stresse litt igjen.... På med finere klær og gjøre oss klare til konsert med barnekoret kl 16 :)

Hvorfor er det slik at når det først er NOE som skal skje en helg så kommer alt på en gang? Får jo nesten ikke tid til å puste imellom slagene når det er slik. Men nå skal jeg sitte i sofaen her og sløve en liten stund og prøve å finne på noe spennende til middag mens Sara og Emma ser Knerten i Knipe.....kanskje får jeg ett lite 10 minutt på øyet også :P
Dagene bare flyr avgårde og jeg storkoser meg på jobb. Har til nå hatt 1-4 klasse sammen med kontaktlærerne og i dag hadde jeg mine 2 første timer alene med 1. og 2. klasse. Hadde ikke trodd at dette var en jobb jeg ville kose meg såpass mye i, men dagene flyr og det er så morro med disse herlige ungene. Trives både med å ha de ut i små grupper alene og det å hjelpe til i timene. Tror dette kanskje er veien og gå videre :D

 


Meg, Anne og Veronica i gang med bursdagssang :)

Helgen gikk men stormskritt den og. Var 30 års feiring til Cecilie på lørdag som gjorde at fredagskveld gikk med til sangskriving over en dunk med vin sammen med 2 av mine herlige svigerinner og noen av Lasse's søskenbarn. Kjempekveld med mye latter. Lørdag var det å dresse seg opp til 80talls party - fy flate som vi så ut! Fatter ikke hvordan folk klarte å gå slik til vanlig :P

 


Meg i mitt antrekk for kvelden :P

 

Lørdagskveld ble en stor suksess, med mye godt i glasset og en super gjeng! Vors og nachspiel hjemme hos oss, men overaskende lite rot og kaos søndag morgen! :D Absolutt en fest som legger seg på minnet.
Kjenner jeg fortsatt er LITT sliten etter helga - gla det ikke er slik hver helg :P Men gleder meg allerede til neste gang ;)

 


Meg, Lasse og bursdagsbarnet Cecilie <3

 

Uka til nå har gått raskt den og, 2 dager med jobb og fulle ettermiddager med ridning, barnekor, mann og barn. Har akkurat sett "Den store skole dugnaden" på TvNorge hvor det var fra Stryn Ungdomsskole. Så utrolig lekker den ble med så spreke farger, har vel ikke kunnet forvente noe annet når det er Simen Staalnacke som var i spissen :)

 

Nå skal resten av kvelden nytes i sofakroken med min kjære før senga kaller - og i morgen skal jeg nyyyyyte fridagen min. Blir vel handling og husarbeid om man ikke får besøk :) Ha en fin fin kveld alle dere der ute :)
Etter å ha gått arbeidsledig siden jeg flytta til Olden i sommer så har jeg nå fått meg noe å gjøre :D

Fra i morgen skal jeg være vikar som assistentlærer på Olden Skule - skal være der ut neste uke i første omgang! Håper dette er noe jeg synes er topp og at det vil bli mere jobbing fremover :) Gleder meg som en liten unge til å endelig gjøre noe! Hadde vært den perfekte jobben å kombinere med ungene og jobben til klæresten!

Hvem hadde vel trodd at jeg kom til å jobbe som assistentlærer da - ikke jeg hvertfall. Men gleder meg :D

Nå er det bare å friske opp nynorsken fra ungdomsskolen ;)
Shame on me!
- men her har dagene flydd fra meg og jeg har rett og slett ikke hatt tid til å blogge.

 

På torsdag var det tid for den årlige hytteturen i Aurdal Fjellpark. En super gjeng på 13 stk skulle delta på morsomhetene - alle hadde pakked med ski, god drikke og godt humør :D Kom frem til hytta 23.30 på torsdag, ble ett par pils på noen av oss før vi stupte i seng og ladet opp til resten av helga!

 


Rolf Olav og Anne nyter sola ved snøbaren utenfor hytta :)


Fredag titta sola frem, alt lagt til rette for en flott dag i skitrekket. Masse drikkepauser iløpet av dagen og godt humør med kveld sakte natt, og natten gikk over til morgen før jeg og Kjell Arne fannt hver vår seng i hytta. Mye morro og aking midt på natten er absolutt en super-fredag!

 


Kjell Arne, Anne og meg har vært på handletur..


3 timer på lading var alt jeg hadde tid til - opp til frokost og en pils for å reparere etter gårsdagen. En ble til mange utover dagen, ble også litt ski. 5 shot til dessert etter middagen så var jeg klar for å holde ut hele natta på nytt. Ble folksomt på hytta denne kvelden, erindrer at vi var ca 5 stk i pluss :) Koselig med besøk!

Etter nok en natt med 3 timer på øyet var det på tide å ryddet og vasket. Passe redusert og urven form klarte vi da det - selv om jeg måtte krype til korset og kaste innpå 2 kvalmestillende og ta 15min på senga. 4 biler med folk som hadde kost seg rullet ned fra Aurdal Fjellpark og alle er klare for retur uke 10 neste år igjen :D

 


Anne og meg poserer med årets luer, godt i siget på bildet ser jeg ;)

 

Dette var helgen... på mandag var det for min del bare å hoppe i bilen igjen og kjøre til Oppdal for å hente småtroll og 80talls klær til helgens festligheter. Kom hjem fra Oppdal i går ettermiddag og nyter det å være hjemme etter 1 uke på farten. Første jeg ser når jeg kommer hjem er at Håskreda hadde gått utenfor her, såå lei meg for at jeg ikke var hjemme en dag tidligere og fikk det med meg! Hadde buldra bra og den var stor nå, ligger mye ut i elva enda!

 
Planer for dagen er ikke mye, blir å vaske noen maskiner med klær (skjønner ikke at vi klarer å produsere sååå mye skittentøy på så kort tid!) og kanskje det blir litt baking etterhvert også - det KLØR i fingrene etter å skape noe godt ;)
Først av alt - jeg glemte kameraet mitt på søndag :( så har hverken bilder av dåpsbarnet eller cupcakesene jeg hadde med! Er sååå typisk meg! Ble litt mer stress enn hva jeg hadde sett for meg når jeg blogget på søndag - en smørkrem som ikke var heeeelt medgjørlig så tidlig på dagen. Huff, men det gikk da tilslutt :)

 Sara sitter i bilen og venter på kolonne :)

 

I dag er det allerede blitt tirsdag og timene flyr fra meg. I går skulle jeg til Otta å levere ungene kl 20, men fikk telefon fra pappaen deres om at vi tok turen på dagtid og møttes klokken 12 istede. Dette betydde at jeg måtte hive meg rundt å få pakka baggen og gjort klart ungene ASAP for å rekke kolonnen gjennom Strynefjellstunellene kl 10.15.... Klarte det med glans, endte heller med å stå å vente i 30 min... Så 2 timer å tussle rundt på Otta etter ungene reiste videre til Trondheim for å komme i rett til til tunellåpning kl 16, ble jammen meg venting i tunellene da også. Så var LITT lei av å vente i går :P

 


DS er fint å ha med på tur - Tony venter tålmodig :)

 

Vel hjemme klokken 17.20 så var det bare innom døra og skifte, skulle hjelpe ei venninne med oppstart av innkjøring av hesten hennes før det ble ridetur. Godt å komme seg ut av bilen og bruke kroppen litt :) Dro innom svigermor og en stopp hos Veronica også før jeg kom hjem og fannt kjæresten og sofaen i 23 tiden - da kjennte jeg hvor sliten jeg var! HERLIG!

 Edelrosa fått på seg kjøreselen og klar for første runde :)

 

I dag har jeg vært med Lasse på jobb, fin måte å få dagen til å gå :) Fått sett mer av vestlandet også - var til Sandane og Hyen. Så kom hjem i 17 tiden og har fått rydda litt etter stressdagen i går og nå ligger jeg på sofaen og venter på sms fra Lasse så jeg kan starte på middagen - som ser ut til å bli kvelds :P Nok en fin dag med mye kjærestetid - får meg til å savne småtrolla mindre!


Fine utsikten jeg har hatt i dag :) Veien ble bare smalere og smalere jo lengre vekk vi kom - gla vi ikke møtte noen her ettersom det er akkurat plass til lastebilen!

hits