Sjokolade cupcakes med bringebærkrem er under veis!
Første 6 muffinsene er akkurat ferdigstekt og de lukter HIMMELSK!

 Gleder meg utrolig til å smake og ikke minst til å dele :) 
Noen heldige jenter som kommer til Cecilie for å se Greys i kveld ;) ;)

 

 

 

Oppskriften fannt jeg på Det Søte Liv og er slik:

 

Ingredienser:

Sjokoladecupcakes:
125 g smør
175 g sukker
2 egg
2 ss kakao
1,5 dl melk
250 g hvetemel
2 ts bakepulver
50 g kokesjokolade

Bringebærkrem:
2 dl bringebær (friske eller frosne)
2 ss sukker
0,5 ss sitronsaft
- -
125 g smør
125 g melis
1 ts vaniljeessens

Fremgangsmåte:

Rør mykt smør og sukker til smørkrem. Pisk inn eggene, ett om gangen. Pisk inn kakao. Sikt mel og bakepulver og bland dette i deigen vekselsvis med melken. Rør til slutt i hakket kokesjokolade.

Sett papirformer i muffinsbrett og fordel deigen i formene så de blir ca 2/3 fulle. Stekes midt i ovnen ved 175°C i 15-20 min. Avkjøl helt.

Til bringebærkremen lager du først i stand bringebærsaus: Varm opp bringebærene i en liten kjele sammen med sukker og sitronsaft. Mos bringebærene med en gaffel. Sil bringebærsausen deretter gjennom en sil så du får fjernet de små bringebærstenene. Press godt på bringebærene med en spiseskje, så du får med mest mulig av saften fra bringebærene (husk å skrape godt på undersiden av silen også). Mål opp 50 g av bringebærsausen og la den bli helt kald før du bruker den til bringebærkremen (se tips).

Pisk deretter mykt smør sammen med melis, vaniljeessens og 50 g kald bringebærsaus til en luftig bringebærkrem.

Ha bringebærkremen i en kakesprøyte og sprøyt vakre, små topper på sjokolademuffinsene. Pynt eventuelt med sølvkuler eller annen kakepynt.

Tips:

Det er viktig at bringebærsausen blir helt kald før du bruker den til å lage krem, ellers vil smøret i kremen smelte. Den lille resten av den nydelige bringebærsausen kan du enten spise der og da (mmmm...) eller spare i kjøleskapet og bruke for eksempel som en skje nydelig saus på vaniljeis.

Angitt mengde bringebærkrem er nok til å lage sånne små topper med bringebærkrem som du ser på bildet på alle sjokolademuffinsene. Vil du heller lage store topper med bringebærkrem på muffinsene, må du doble mengden smør, melis og vaniljeessens og bruke 100 g bringebærsaus.

"Sjokoladecupcakes med bringebærkrem" oppbevares i kjøleskapet, innpakket i plast så de holder seg myke. De er dessuten kjempefine å fryse.I dag er det stille her, ungene er hos pappaen og kjæresten på jobb. Savner småtrolla utrolig mye allerede! Var ikke noe koslig å levere de fra seg i går, selv om jeg VET de storkoser seg hos pappaen i Trondheim og jeg ser de igjen på lørdag.

 

Har brukt formiddagen til å ligge i senga og slappet av, prøvd å nyte det å kunne sove så lenge jeg ville og bare ha fokus på meg selv. Sto ikke opp før kl 13 etter en runde med webtv og prating med kjenntfolk på facebook. Resten av dagen lurer jeg på om jeg skal bruke på julevask av kjøkkenet. Er ikke heeelt sikker på om jeg skal begynne med den eller om jeg skal begynne å pakke inn julegavene som skal bli med opp til trøndelag på fredag.
Elle melle! Vi får se ;)
Baggen er pakket og står klar til å bli flyttet ut i bilen når Lasse kommer tilbake fra Sunde. Jeg og ungene koser oss med spill og sang. Prøver å nyte tiden før vi skal kjøre til Otta og de skal videre opp til
trøndelag med pappaen sin.

 

Kommer til å bli en stille uke uten ungene i hus, men tror nok de får det kjempefint :) Jeg og Lasse reiser opp til trøndelag på fredag når han er ferdig på jobb. Skal bli fint med en tur opp å hilse på venner og familie, og ikke minst få tatt en liten julegavehandlerunde på lørdag.
 

 

Eller som jeg ville sagt; når gubben er vekke, gjør jeg som jeg vil :D

 

 

 


Selv om jeg helst skulle hatt han hjemme her med meg nå, så prøver jeg å kose meg med masse tennte lys og en film på tv3. Har tatt en liten sveip rundt i stua med kameraet nå også :) Syns det ble ganske så koselig om jeg så må si det selv.

 Ha en fin lørdagskveld - og jeg blir ekstra gla for kommentarer fra dere som leser bloggen ;)

 
 

 

I dag har vi tatt frem julepynten, vet ikke om jeg er helt 100% fornøyd med plassering av tingene enda, men det blir vel :) Er ikke lett å pynte til jul med gammel julepynt og ny leilighet :P

 

  

En wallsticker er kommet opp også, ble veldig fin :) skal få lagt ut noen stemningsbilder senere en dag når mørket har senket seg og alt av lys er tennt. Føler julen kommer mere frem da! Spennt på hva gubben sier når han kommer hjem fra Sunde senere i dag :)

 


 

Nå er hvertfall julen kommet inne, mangler bare snøen ute nå. Sitter på facebook og ser bilder fra Oppdal hvor snøen kom for fullt i natt, kjenner ett lite snev av missunnelse ;) Vil også ha snø!!
 

Jeg har jammen meg vunnet!!

 

 

Annonserte tidligere en GiveAway for SingSong sine julekort her på bloggen - og denne gangen hadde jeg flaks :) Har ikke vunnet noe på årevis, er ikke sikker på om jeg noen gang har vunnet slike konkurranser i det hele tatt! Så nå gleder jeg meg til å pakke inn kortene som en ekstra julekalender til ungene og vi skal synge oss igjennom adventstiden <3

 

 

 

Fredagsroen har senket seg over Sjøatunet nå, ungene er kommet seg inn i drømmeland for en stund siden. Gode og mette etter hjemmelaget pizza og årets første pepperkaker :) kjøpte vel og merke, venter litt med bakinga....
Gubben tar en hvil på sofaen og jeg ser kveldens episode av BigBrother, koselig ;) Lurer på om jeg skal sette igang med årets julegave innpakking også.. Er en del gaver som skal bli med til trøndelag neste helg, men på en måte så frister det å vente til julestemningen har kommet ordentlig :)

 
 

I morgen skal kjæresten opp i Sunde å skifte registerreim og vannpumpa på bilen min, så jeg og ungene har planer om å dra frem adventspynten og kanskje det ender opp med ett julehus allerede i morgen ;) Mangler bare snøen nå, så er jeg klar for jula hvertfall! -men den virker enda langt unna, 6 grader og horisontalt regn her enda. Ser vannstanden utenfor her stiger, og lurer litt på når Berit har tenkt å slippe taket. Vil ikke ha slikt vær på søndag hverfall, for da skal jeg og Lasse kjøre ungene til Otta siden de skal være hos pappan sin ei uke nå. Blir tomt her uten de, men tror de vil kose seg hos pappaen noen dager før vi reiser opp til de på fredag.

 

 

Håper alle leserne har en fin fredagskveld og lader opp til en fantastisk helg :)

 

Alle bildene er hentet fra google..
 

 

I dag sier jeg jammen Hei til Berit altså, for fysj som det blåser og regner ute! Var rimelig friskt å gå med ungene i barnehagen i dag. Hørte de sa at Berit var på vei nordover møre og trøndelag, men syns jammen hun herjer godt her enda!

 


 

 

Regnet pisker godt på ruta enda, men ut å farte må man :) Har vært i Stryn en tur i dag for å ta de 3 søte stinga i hånda, fysj for en ekkel vond følelse :( Men kom meg igjennom det og nå sitter jeg her å føler meg naken uten bandasje på hånda :)

 

Fikk også handla 6 julegaver til - så nå er det bare 10 igjen (3 av de er klare, skal bare hentes). Resterende 7 regner jeg med blir neste lørdag når vi er i Trondheim. Litt annet utvalg der enn hva vi har her ;)
Så nå håper jeg bare familien dukker opp med konkrete ønskelister så det går raskt å handle ettersom kjæresten får så vond i bena så fort vi nærmer oss ett kjøpesenter ;)

 

 

 

 

Nå skal jeg krype sammen i sofaen ett par timer og kose meg med gårsdagens Hotel Cæsar og BigBrother på Sumo før jeg skal hente hjem gullungene og ta HELG!
Kveldskos med pizza og familien i kveld og julepynting av hus i morgen :) GLEDE!!

 

 
Jippi!

 


Hånda mi funker sånn nogen lunde igjen, og jeg utnytter det til det fulle!
I går ble det skiftet gardiner i stua og nye blomster til vinduet ble med hjem fra Coop, svibler 3 for 69 ;) 

I mangel på hjelpemannskap så var det å ta selvutløseren i bruk for å se hvordan hyllene ville passe inn - og for all del, ja her er d mye rot på bildet. Sånn som skjer når man flytter om på pynten og pappen ikke er bært ut ;)

 


 

Ble rimelig fornøyd med hyllene selv om ikke pynten er kommet helt til sin rett enda :)
Den gamle lekekassa til ungene skal nå få nytt liv etter ett strøk med maling og lammeskinn på lokket, tenker å bruke den til oppbevaring av tegnesakene til ungene så får vi frigitt det ene skapet i skjenken til andre ting! 

Fikk også 2 pakker fra Ebay i dag :) Nydelig smykke og ett strikkbelte, mye finere i virkeligheten enn hva det så ut på Ebay sine bilder, ikke var det dyrt heller. Mener å huske jeg betalte ca 40kr inkludert frakt på de tilsammen :)
Så nå er det bare å vente på julekjolen min som jeg bestillte samtidig!

Her er dagene lange når hånda ikke har vært bra, men har turt å tatt den ordentlig i bruk nå - så i morgen starter jeg på julevasken av badet :) Gleder meg til å skifte fra turkis til rødt der inne også.
Er det jul så er det jul ;)
Gratulerer så masse til Renate og Ronny som endelig har fått prinsessa si :D lille Synnøve kom til verden kl 22.05 med 10 fingre og 10 tær :)Nå gleder vi oss til å komme og hilse på snuppa altså <3
I dag er Sara hjemme, for er på 4. dagen med feber nå. Så i dag blir det en tur til legen for å få en liten sjekk. Håper det ikke blir for ille ettersom det skal taes CRP og litt slik - får nok friste med en is eller noe til belønning :)

 

Før vi kommer så langt i dag så skal vi nok klare å ha litt kosedag, bare vi jentene. Godt å ha litt alenetid bare oss to, for det er jammen ikke ofte vi får til. Er litt ekstra kos når det er bare oss to, men i det siste har det vært Sara som har vært på ett eller annet og Tony som har fått alenetid med mamma. Så dette blir bra :)

hits