I går var vi på en runde for å ta ett par bilder av hvordan ting er her hjemme i Olden. Fikk tatt noen, men føler ikke det kommer frem hvor ille det er enkelte steder. Store felt med grantrær ligger flate og det er skader på nesten alle hus og låver hvor vinden har tatt tak i takstener og plater. Kjører man nå oppover Oldedalen så ser man hvor ille det har vært, strømlinjer ligger fortsatt nede og trærne som lå over veien er kappa i grøfta og ved autovernet for å gjøre det fremkommelig med biler. Blir helt målløs over å se hvor mye skade naturkreftene kan gjøre.....

 

Utsikten vår mot gamle Olden kirkeRas i LodalenCampingvogner har blåst ned i elva på GytriTrær som har blåst ned på YtriFlere hundre trær ligger flatt etter Dagmars herjinger 1.juledagIkke bare bare å velte slike trær altså...Yrineset - Før bilder se HER 

Triste bilder, mye ødeleggelser i hele Oldedalen. Flere opp i dalen har fortsatt ikke fått igjen strøm og telefon dekning. Vi har heldigvis vært heldige, ingen store materielle skader og har fått strømmen tilbake etter 3 døgn og telefon kom omsider den og...i dag kom til og med nettet tilbake - så skal absolutt ikke klage!!

 

 

Flere bilder av ødeleggelsene her i Olden og Loen kan du se her på NRK sine sider:

http://www.nrk.no/nyheter/distrikt/nrk_sogn_og_fjordane/1.7930500
Planen var helst en sen frokost med surfing og pcen på fanget, men fortsatt uten nett og tvsignal gjør vi det beste ut av det :)

Den nye pcen jeg fikk av Lasse får ligge i fred på bordet mens jeg skal kose meg med Bridget Jones dagbok på DVD, en latte fra vår nye Dolce Gusto og rundstykke med ost og skinke :) fin start på dagen ( som for såvidt startet for 2 timer siden)Kjæresten er på jobb i dag mens jeg koser meg hjemme alene. Litt husarbeid og en tur på butikken er planen min :) nyte dagen og bare slappe av innimellom!
Nå sitter vi i Olden og har fått strøm igjen for ett døgn siden og nå er dekningen til mobilen på plass innimellom også :) nettet og tyven er fortsatt vekke og det ser ikke ut utenfor her. Gleder meg til alt er på plass igjen og ting er til det vanlige :)
3 dager igjen til julaften og med ett tettpakket program de neste dagene så pynta vi juletreet i dag :) Med masse folk på julegrøt i morgen så blir det ekstra koselig med ett pyntet juletre. Og siden vi reiser vekk på fredag når vi egentlig skulle ha pyntet, så sa det seg selv at vi måtte i dag :) Koselig for meg og ungene, satte det opp før jeg henta storesøster i barnehagen og vi pynta med en gang vi kom hjem. Ble kjempeflott synes jeg!

 

 

Var også på kontroll med lillemann i dag - fikk skyllt ørene og sjekka, men legen mente det var mere smuss der. Så neste steg blir en kontroll hos en spesialist for å evt fjerne resten og ta en ny hørselstest. Greit å få det skjekka ordentlig. Håper ikke det er noe varig :)

 

Så nå er ungene i seng og gubben på trening. Litt mer husarbeid i form av klesvask og rydding må gjøres før jeg kan innta sofaen og slappe av. Må også pakke inn de siste julegavene som kom i hus i dag - men det er jo bare kos <3 Så når alt er gjort og Lasse er hjemme igjen blir det biff med fløtegratinerte poteter, brokkoli og kremet peppersaus - gleder meg!!
Julen kommer med stormskritt og i morgen skal lillegutten min til legen for å sjekke hørselen på det ene øret. Håper det ikke er noe galt, bare litt smuss :) skal også bruke dagen til å handle de siste julegavene og handle inn til førjulsmiddag med familien på torsdag.

Så i morgen skal også juletreet komme på plass og pyntes, så det er klart. For torsdag går nok med til matlaging og forberedelser til familiekos :) fredag derimot er det kosedag med småtrolla og pakking før vi reiser til Oppdal så for Lasse er ferdig på jobb!

I kveld sliter jeg nok en gang med å få sove :( irriterende altså... Vil også kunne legge meg i rett tid å sovne - men har nå prøvd i 2 timer og ingenting funker. Men har fått skrevet handlelister til i morgen, såd kom jo litt fornuftig ut av det også :PMen nå skal jeg prøve på nytt - god natt søte små <3
 
 

I dag har ett hvitt teppe på nytt lagt seg over Olden og fått den gode julestemningen tilbake. Med adventsstaker, snø, kakemenn og Love Actually på tvskjermen storkoser jeg meg i sofakroken. Mine 3 kjære er alt i drømmeland mens jeg sitter oppe for å se ferdig filmen og nyte stilheten. Deilig <3 

Snudde sofaen før helga også, er fornøyd med den slik den står nå og gleder meg til å fylle den opp med en fantastisk svigerfamilie på torsdag når alle kommer for å ha en liten "julekveld" før vi reiser til trøndelag på fredag ettermiddag. Så i morgen eller på tirsdag skal jeg ned på boden og finne frem juletreet - ja, går for plastikk her i år ettersom ungene skal være borte hele romjula og vi selv ikke skal være hjemme julaften. Synes det nesten er like greit, billigere også! Kan bare ned å finne det frem når det passer meg og pakke det sammen så fort jeg er lei. Slipper vanning og barnåler i hele huset frem til påske. Så på tirsdag eller onsdag skal jeg og ungene pynte juletreet sammen :) Gleder meg til å la de ta del i kosen, og ikke minst til å få julekos på torsdag med juletre, pakker, grøt og familie.

 

 

 

I dag har vi vært i kirka siden Olden Barnekor og Olden Soul Children skulle synge julen inn. Kjempeflinke unger og mange fine julesanger :) Ble ordentlig julestemning av å se så mange pynta folk som tok del og ikke minst når vi kom ut av kirka til snøen igjen. Utrolig deilig.

På bildet over her er  Emma, som jeg er så heldig å få være tante til, og synger sammen med Soul Children. (midten av de tre med rød kjole) Fine jenta med en kjempenydelig stemme :) Dessverre har jeg ikke bilde av at Sara synger. på grunn av lite batteri på kameraet så prioriterte jeg å filme de. Så får heller se om jeg får lastet den opp å delt den med dere :) *Veldig stolt av Sara mi og Tiril snupp som sang og altså, så vil gjerne vise de frem*

 Men nå skal jeg tussle inn i senga å sove sammen med kjæresten min. Legge meg og vente på en dag med full fart og kanskje det blir en aketur sammen med ungene i morgen ettermiddag også - nyte snøen mens den enda ligger! Blir vel også litt baking i morgen igjen - har igjen å teste ut smultringutstikkeren jeg fikk av Cecilie og Veronica. Spennende å se om jeg får det til :)
Håper de blir finere enn det skjeve pepperkakehuset vi klarte å få til i år - sånn går det når man finner maler på nett og tegner for frihånd for å lage mal. Ble sjarmerende synes jeg, ordentlig hjemmelaget ;)

 

Håper alle leserne har hatt en fin helg og koser seg i førjulstiden like mye som jeg gjør!
eller, vent nå litt - ingen grønn baby.... bare grønn jul og babykos - stikkordene for i dag.

 

Etter mange dager med plussgrader og regn er omtrent alt av den hvite fine snøen vekke igjen her i Olden. Må si jeg synes det er ett savn og ikke ha snøen og vinteren her for fullt. Men sånn er det vel å bo her :P Får heller prøve å bli vannt med at d ikke er snø og minusgrader i fra november og til langt ut i april som oppe i trøndelag. Godt å slippe å skrape is og måke snø også da, selv om jeg helst skulle vært ute å kjørt på akebrett og testa alpinskia :)

En liten trøst er også at d er full vinter og masse snø på Oppdal, og i dag er det bare 1 uke til vi reiser opp dit for å feire jul med familien min <3 Gleder så utrolig mye til å treffe igjen alle sammen og ha noen fine dager med julekos og ikke minst PAKKER :) Er nok litt over gjennomsnittet gla i pakker og overaskelser, så julen er super. Skal bli utrolig morro å se ansiktene på ungene når de får julegavene sine på julekvelden - de var ett utrolig stort savn julen i fjor da de var hos pappaen sin. I år derrimot er de hos meg og skal videre 2. juledag og være hos pappaen til 1. nyttårsdag, så da får jeg ta meg en tur opp til trøndelag for å hente hjem gullene og hilse på venner og kjennte ;)

 

Så over til dagens andre stikkord - babykos <3 Har vært oppe hos Kathrine og kosa masse med lille skjønne Kristoffer Andrè. Nydelig liten gutt altså - kjenner fortsatt at d rassler godt i eggstokkene, men får vel ta til takke med å låne andre sine småtroll en stund til fremover. Var også ute å trilla en tur, godt å komme seg ut å gå litt når været var så fint som det var i dag. Så til og med sola på fjelltoppene :)

 

Nå skal resten av dagen nytes med småtrolla mine som har tatt helg fra barnehagen. Skal vel snart hive de i badekaret og få tatt helgavasken før det blir middag når gubben kommer hjem i kveldinga. Får vel lade opp til jentekveld med feiring av Veronicas bursdag i morgen kveld, så det vil si sofa og tvtitting med Lasse i kveld <3
En konfekt som mamma har laget i alle de år, og jeg prøver meg på første gang :)

 

Konjakksjokolade

 


 


1 dl kremfløte

250 gram kokesjokolade

2 ss melis

2 ss konjakk

 


 


kok opp fløten. 


Brekk opp sjokoladen og la den smelte i fløten.

  


Tilsett melis ..

  


..og konjakk, rør godt til en jevn røre uten klumper. 

Sett til avkjøling i kjøleskap til den gir lett motstand og holder fassongen.
Piskes opp og haes i en sprøytepose og fyll konfektformer passe fulle :)
 

 

Dagens bakerunde resulterte i en stor boks kakemenn. Første ladning av disse som jeg bakte på søndag forsvannt innen 6 timer - spørs hvor lenge disse varer nå :) Favorittjulebaksten hos mannen i huset hvertfall...

 

Kakemenn

 


 

  • 3 dl sukker
  • 2 dl melk
  • 100 gram margarin
  • 1 liter hvetemel
  • 1 ts hjortetakksalt

 

-i dag lagde jeg dobbel porsjon, resulterte i en overfull STOR kakeboks :)


 

Smelt smøret før du tilsetter melk og sukker. Dette varmes og røres til sukkeret er oppløst.

  

Blandingen helles i det tørre og blandes godt.

  

Deigen er nå veldig klissete. Dekkes med plast og settes i kjøleskapet noen timer til den er kald og fast :)

  

Kna deigen godt sammen til en jevn og har konsistens som pepperkakedeig.

  

 

Kjevles ut i 1/2 cm tykk leiv og figurer stikkes ut.

 

Stekes på 200 grader i 6-8 minutter - avkjøles på rist og oppbevares i kakeboks :)

 


hits